DD menni BB

A Desert Donkey csapat Budapest Bamako blogja 2009

Friss topikok

  • Geraa: Reméljük, hogy a hátránya, illetve annak kézzel fogható és orral érezhető emlékei gyorsan elmúlnak... (2009.07.03. 11:54) Újraéledt a Desert Donkey
  • Zotyó2: Szijjjjasztok fiúúúk büszke vagyok Rátok, ügyesek vagytok. Jó volt olvasni a blogotokat. Kemény ... (2009.01.31. 23:10) Bamakoban
  • Az ezredes: Kedves Bamakósok! A „Cigánygyerekek az égből” csapat közeli hozzátartozó vagyok. Sajnos a fiúkról ... (2009.01.29. 21:13) Napló (jan. 28.)
  • Mr.XL: Sziasztok! Azért írok, hogy érezzétek van értelme a munkátoknak, és nem csak a családtagok olvasga... (2009.01.18. 09:11) Elindultunk
  • megyaroki: @telirium: A kefét mi csináltattuk balazs-dinasztia.internettudakozo.hu/ nem mondanám olcsónak, ny... (2009.01.15. 11:33) Az innováció éve 2. rész

Számláló

2009.02.02. 00:18 megyaroki

Napló (jan. 31.)

 

A mai nap 2km autózással indult, átmentünk az eredetileg tervezett táborhelyre ahol a helyiek kis táncbemutatóval készültek.
Átadtuk az iskolaszereket a helyi iskola képviselőinek, aztán a mezőny lassan elszivárgott, a tánc végét meg se várva, mert szoros határidőt szabtak a mai – amúgy elég rövid - táv teljesítésére.
Kis falvakon mentünk át, aztán kiértünk a betonra és kis településeken keresztül haladtunk a cél felé, rekordmennyiségű fekvőrendőrön, át zötyögve.
A szervezők is elhúztak mellettünk 30-as táblánál kb 100-al. Balról feltűnt a Niger, néztük ahogy elsüllyed egy halászhajó.
Beértünk Bamakóba, ahol az utolsó pontot az utolsó előttiből kellett kitalálni és ez egy magas szikla tetején volt a város felett.
Kellemes kis mászás 40 fokban. Az utolsó pont túl messze volt úgyhogy inkább a cél felé vettük az irányt és a töméntelen robogós és merci busz között utat törve néhány kanyarodási szabályt megszegve beértünk a szállodához. Megérkeztünk!!!
A parkolóban pár perc leforgása alatt sikerült mindenféle marhaságra elcserélni amúgy kidobásra szánt vagy értéktelen használati tárgyainkat. Persze nagyon észnél kell lenni, mert egyszerre hatan alkusznak több külömböző dologra, a tűző napon kétféle pénznemben. Sajnos nagyon makacsak, és alacsony a vásárlóerejük, úgyhogy azokért a dolgainkért amiket a legjobban szerettek volna megvenni – laptop, kamera, walkie-talkie – nem bírtak értelmes árat ajánlani, bár nagyon kitartóan ismételgették a valós ár maximum egyharmadát.  Becseréltünk alig működő kínai fejlámpát, hasonlóan értéktelen karkötőre, kempingszéket fa-maszkra stb. Az autóra is jöttek ajánlatok, de az ingerküszöbünket nem sikerült elérniük. Mindenesetre érdekes élmény volt besörözve a tűző napon végeérhetetlen és értelmetlen alkudozásokba bocsájtkozni mindenféle kacatról.
Az MC csapat eközben eladta az autóját egy utazgató amerikainak, aki megunta a helyi tömegközlekedés viszontagságait. Minden a legnagyobb rendben is volt, amíg a teljes tranzakció végeztével a szállásra nem szállította őket az amerikai vadi új autójával. A patrol úgy tűnik nem akart az amerikaié lenni és sértődötten kigyulladt. Hiába oltották el azonnal poroltóval és magyarázták el hogy a leégett kábelek semmi létfontosságú szervet nem érintenek, a vevő már kiszeretett belőle... Mi ezalatt végre csobbantunk egy jót a Salaam hotel medencéjében, jelentősen elszínezve azt. Este pedig hosszú idő óta először étteremben vacsoráztunk nagyon jó kajákat, úgyhogy nagyon kellemesen alakult az este.
Később a Club Ibizába mentünk ahol a hivatalos eredményhirdetés volt. Ez vegyes érzelmekkel zajlott mivel több csapat elégedetlen volt a szervezők munkájával és a szervezők különböző ismerőseinek jó eredményével és ennek hangos fújolással adtak hangot. Mi sajnos nem kerültünk be az első húszba, de aki követte a naplónkat az tudja, hogy „megcselekedtük amit megkövetelt a haza”. A díjkiosztó után hangulatos diszkó vette kezdetét ahol honfitársaink a helyi igen reprezentatív női munkaerővel olyan számokra oldódtak mint a KFT afrikás száma döngölős és nem döngölős verzióban, különféle ABBA slágerek és egyéb fajin zenék. Játszottunk egy parti biliárdot egy olyan asztalnál ahol nem fért el a dákó a fal és az asztal között, aztán hazasétáltunk.

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló úton bamako2009


A bejegyzés trackback címe:

https://desertdonkey.blog.hu/api/trackback/id/tr70917346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása