DD menni BB

A Desert Donkey csapat Budapest Bamako blogja 2009

Friss topikok

  • Geraa: Reméljük, hogy a hátránya, illetve annak kézzel fogható és orral érezhető emlékei gyorsan elmúlnak... (2009.07.03. 11:54) Újraéledt a Desert Donkey
  • Zotyó2: Szijjjjasztok fiúúúk büszke vagyok Rátok, ügyesek vagytok. Jó volt olvasni a blogotokat. Kemény ... (2009.01.31. 23:10) Bamakoban
  • Az ezredes: Kedves Bamakósok! A „Cigánygyerekek az égből” csapat közeli hozzátartozó vagyok. Sajnos a fiúkról ... (2009.01.29. 21:13) Napló (jan. 28.)
  • Mr.XL: Sziasztok! Azért írok, hogy érezzétek van értelme a munkátoknak, és nem csak a családtagok olvasga... (2009.01.18. 09:11) Elindultunk
  • megyaroki: @telirium: A kefét mi csináltattuk balazs-dinasztia.internettudakozo.hu/ nem mondanám olcsónak, ny... (2009.01.15. 11:33) Az innováció éve 2. rész

Számláló

2008.04.02. 14:46 megyaroki

BB challenge Bázakerettye előfutam

Szabolcs beszámolója a Bázakerettyei csapatásról:

 

Most hétvégén volt a Bázakerettyei éjszakai futam. A Lurdy-ház parkolójából indultunk este 8 után. Érden és Sóskúton át Pusztazámorig mentünk betonon, innen földúton Gyúrón és Válon keresztül Verebig. Jól vettük az akadályokat, nem akadtunk el, sőt, lelkesebb navigátorok még a hátsó ülésen pattogva GPS koordinátákat írtak a notebookba. Folytatás: Lovasberény, Pátka, Zámoly, Magyaralmás, többnyire földúton. A 81-esre kiérve elugrottunk Mórra tankolni, és lemostuk a lámpákat is. Egész más érzés, gyakrabban kéne. Vissza Bodajkra, ahol a kálvária keresése közben észrevettük, hogy a kormányt néha valamelyik irányban alig lehet betekerni, valami akad benne. Nem találtunk semmi út szélén orvosolható hibát, úgyhogy tovább mentünk. Balinka, Isztimér, Bakonykúti (földút). Ezután volt egy ellenőrző pont, de látták, hogy túra kategóriások vagyunk, nem is foglalkoztak velünk. Várpalota, Csőszpuszta, Jásd betonon, utána földút.

Az első sártengerben megáll az autó. Kipörög a hátsó. Összkerék be, de még mindig csak a hátsó pörög. ??? Megszűnt az elsőkerékhajtás. Valahogy kikecmeregtünk csak hátsóval és megállapítottuk, hogy az első hídnál van a gond, nem a terepváltóban. Ha van összefüggés a kormánnyal, akkor csak a féltengely lehet a hibás, amire később más jelek is utaltak. Azt hittük, vége a kalandnak, de kiderült, hogy csak most kezdődik. Elhatároztuk, hogy ha innen kijutunk, akkor csak betonon megyünk. Dudar, Bakonyoszlop, Bakonyszentkirály, Bakonyszentlászló. Itt volt egy feladat, ami közel volt a főúthoz, a szántóföld szélén. Azt gondoltuk, hogy megpróbálunk bemenni, aztán ha nagyon nehéznek tűnik, visszafordulunk. Persze elakadtunk, sőt egy Range Rover is elakadt, pedig neki működött az összkereke. Minket kihúztak, őt meg kitoltuk.

Na most már végképp csak betonon.

Kihagyunk egy feladatot, a Bakonyon átvágunk Devecserre, szigorúan csak betonon. Na jó, a Ganna – Magyarpolány földutat még bevállaljuk, mert sokat rövidítünk vele. Persze elakadunk, és itt nem számíthatunk segítségre, a futam tök másfele megy. Elő a kézicsörlő, szerencsére fa van bőven. Húzzuk előre egy fél órát, egyre nehezebb, aztán hátra, bele egy pocsolyába. Nagy nehezen kijöttünk, megfordultunk, közben reggel lett. Innen már végképp csak betonon.

Begyűjtünk pár feladatot, közeledik a befutó időpontja, de az utolsó offroad szakaszt Hahót közelében azért nem hagyjuk ki. Földutakat nem jelöl a térkép, a hülye GPS meg egy keskeny, de azért kijárt csapás irányába mutat. Egyre jobban lejt, egyszer csak lefejeljük a műszerfalat. Ekkor vesszük észre, hogy kb. 30 centis fatönkök állnak ki az aljnövényzetből. Na mindegy, most már visszamenni úgysem tudunk, csak vezet valahová az út. Száz méter múlva szakadék és megfordulásnyomok. Zsákutca.

Itt úgy éreztük, hogy vagy lejön értünk egy erdészeti traktor, vagy örökre itt marad a kocsi. Tolatni egy centit sem tudtunk, úgyhogy kb. egy óra alatt megfordítottuk a kocsit. Orral előre csodával határos módon egész jól ment felfele, de a legmeredekebb részen megállt. Szerencsére más túrázók is bejöttek a zsákutcába és segítettek kitolni. Tíz körül értünk Bázakerettyére már tényleg csak betonon.

 Itthon szétszedtük, tényleg a féltengely csukló ment tönkre, annak is csak a golyókosara. Legalább most szétszedünk mindent, megvizsgáljuk, lezsírozzuk, kicseréljük amit kell.

 http://www.bamakochallenge.budapestbamako.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: előzetes beszámoló csapatás


A bejegyzés trackback címe:

https://desertdonkey.blog.hu/api/trackback/id/tr27408044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása