DD menni BB

A Desert Donkey csapat Budapest Bamako blogja 2009

Friss topikok

  • Geraa: Reméljük, hogy a hátránya, illetve annak kézzel fogható és orral érezhető emlékei gyorsan elmúlnak... (2009.07.03. 11:54) Újraéledt a Desert Donkey
  • Zotyó2: Szijjjjasztok fiúúúk büszke vagyok Rátok, ügyesek vagytok. Jó volt olvasni a blogotokat. Kemény ... (2009.01.31. 23:10) Bamakoban
  • Az ezredes: Kedves Bamakósok! A „Cigánygyerekek az égből” csapat közeli hozzátartozó vagyok. Sajnos a fiúkról ... (2009.01.29. 21:13) Napló (jan. 28.)
  • Mr.XL: Sziasztok! Azért írok, hogy érezzétek van értelme a munkátoknak, és nem csak a családtagok olvasga... (2009.01.18. 09:11) Elindultunk
  • megyaroki: @telirium: A kefét mi csináltattuk balazs-dinasztia.internettudakozo.hu/ nem mondanám olcsónak, ny... (2009.01.15. 11:33) Az innováció éve 2. rész

Számláló

2009.01.22. 14:06 BoeKa

Napló (jan. 20.)

2009. jan. 20.

Reggel Melillában ébretdünk, és hamar átkeltünk az irtózatosan mocskos határon Marokkóba. Itt aztán meglepve tapasztaltuk, hogy elég sok bamakós kocsi kószál a környéken. Hát ez meg hogyan? Úgy tűnik volt még egy komp, vagy elérték az előző délutánit. Gyakorlatilag egész nap az Atlasz fennsíkján autózgattunk fel és le, mialatt felváltva esett eső, hó és jég. Gyönyörű sziklákat, meg mindenféle holdbéli tájakat láttunk, a helyi kisgyerekek mindig lelkesen integettek az út szélén. A digitális térkép elég hiányos, úgyhogy jó hasznát vesszük a hagyományos térképünknek is.

A naplementében a sivatagból kiálló hegyeknek csak a sziluettje látszott. Autóztunk a naplementébe. Ezzel csak az volt a gond, hogy úgy elvakított, hogy nem láttuk az útra helyezett kockakövet így 100-al hajtottunk át rajta. Megálltunk ellenőrizni a kerekeket. Az autón kívül elég zord idő fogadott. 0 fok, süvöltő szél és vízszintesen hulló hó. Azonban sajnálatos módon a jobb első kerekünk a széllel együtt süvöltött. Leszereltük és láttuk, hogy a felni görbült el, lyuk nincs. Így Szabolcs és Viktor egy kalapács és „A FEJSZE” segítségével visszakalapálta majdnem normál állapotba. Így is ereszt picit, de egy napot is el lehet vele közlekedni, hogy utána kelljen fújni. Megdöbentett minket ez a Bridgestone Dueler M/T terepgumi: ilyen hatalmas ütés hatására a felni simán elgörbül, a guminak meg semmi baja.

 

 

 


A
kerékjavítás után tovább indultunk a sötétben a maradék pontokért. Volt, amit megtaláltunk, és volt, amit valószínűleg senki nem talált meg, mert lekopott.

Este Merzouga közelében egy hangulatos szállodában szállt meg a mezőny. Volt, aki szobában, volt aki beduin- és volt aki saját sátorban. Mi a legutolsó verziót választottuk.  Ez süvöltő szélben és 0 fokban elég nagy kihívás. (Az, hogy Afrikában meleg van, hülyeség.) De mivel későn érkeztünk, esélyünk sem volt szobát szerezni. A zuhanyzóban sem volt meleg víz, de nincs fájdalom. Jól esik végre ismét tisztának lenni. A zuhanyzó előtt a Ducatós csapattól, akik éppen a melegvízre vártak (nem jött meg szerintem azóta sem) megtudtuk, hogy mégis volt Almeriából este komp Nadorba.

 

Szólj hozzá!

Címkék: úton bamako2009


A bejegyzés trackback címe:

https://desertdonkey.blog.hu/api/trackback/id/tr12895520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása