DD menni BB

A Desert Donkey csapat Budapest Bamako blogja 2009

Friss topikok

  • Geraa: Reméljük, hogy a hátránya, illetve annak kézzel fogható és orral érezhető emlékei gyorsan elmúlnak... (2009.07.03. 11:54) Újraéledt a Desert Donkey
  • Zotyó2: Szijjjjasztok fiúúúk büszke vagyok Rátok, ügyesek vagytok. Jó volt olvasni a blogotokat. Kemény ... (2009.01.31. 23:10) Bamakoban
  • Az ezredes: Kedves Bamakósok! A „Cigánygyerekek az égből” csapat közeli hozzátartozó vagyok. Sajnos a fiúkról ... (2009.01.29. 21:13) Napló (jan. 28.)
  • Mr.XL: Sziasztok! Azért írok, hogy érezzétek van értelme a munkátoknak, és nem csak a családtagok olvasga... (2009.01.18. 09:11) Elindultunk
  • megyaroki: @telirium: A kefét mi csináltattuk balazs-dinasztia.internettudakozo.hu/ nem mondanám olcsónak, ny... (2009.01.15. 11:33) Az innováció éve 2. rész

Számláló

2008.09.16. 18:07 megyaroki

Budapest Makó 2008 (kezdünk belejönni)

A hétvégén elindultunk a Budapest Makó előfutamon, és úgy gondoltuk, hogy ez alkalomból magunkon kívül még néhány a járművel kapcsolatos extrát is tesztelünk. Speciális rapid prototyping technológiával (hullámpapír & ragasztószalag) elkészítettük az új notebook tartó rendszerünket és mivel jól vizsgázott, lehet hogy véglegesítjük is majd.

Szabolcs egy vadonatúj SWR mérővel felvértezve antennát készített a Hucares csapattól kölcsönkapott CB-hez hogy a verseny alatt kommunikálni tudjunk testvércsapatunkkal a Movin' Cruisin'-nal akik vadonatúj szerzeményükkel egy fekete hosszú Patrollal közlekednek. Sajnos a rádiókkal valami nem kerek ezért kb 5m lett a hatótávolságuk ezt a távot pedig egy sima átkiabálás is könnyen áthidalja.

Új eszközeinkkel felszerelve reggel 6kor meg is jelentünk a Hungaroringen ahol az autót egy Dakaros szervizes brigád átviszgálta, megrángatták a kerekeket alábújtak stb.

- Hát ez a gömbfej nem az igazi (kis szünet) Jó akkor írd azt hogy gömbfejek.

- Itt ez a szilent kicsit leharcolt ...  ... Jó akkor írd hogy szilentek....

Ezek után a "Versenyzésre alkalmatlan" minősítést kaptuk, ami persze nem szegte kedvünket, mert ezekről a hibákról mi is tudtunk. Nem így a Movin' Cruisin' partrolja amin egy gyors laprugóműtétet kellett végrehajtani, mivel elveszett az egyik anya és a rugó vége  a kasztnin ült fel. Mégis jó ha verseny előtt alápillantunk a kocsinak.

A verseny egy speciál szakasszal kezdődött, ami abból állt hogy végig kellett menni egy kb 1 km hosszú erdei úton amin éles szűk kanyarok és meredek hepehupák váltogatták egymást. Szabolcs egész jó ütemben terelgette a gépet a fák között amíg a vége előtt egy meredek szakaszon a szerszámosládánk rosszul lett és kiszállt a hátsó ajtón levegőzni. Sajnos mire összeszedtük a hozzá csatlakozott csomagokkal együtt addig annyi értékes időt vesztettünk hogy esélyünk se volt az első tíz helyezettnek járó pluszpontokra így csak a teljesítésért járó 20 pontot könyveltük el.

Hogy is volt balkanyar-egyes-nagygáz vagy az a következő...?

Biztos ami biztos viszünk kalapácsot

Jó ütemben kezdtünk neki a menetnek, valahogy sokkal gyorsabban haladtunk terepen úton egyaránt, mint a korábbi versenyeken, köszönhetően a brutál terepgumiknak és hogy lassan kiismerjük az autó lelkivilágát. A táv most viszonylag rövid volt így bőven szintidőn belül teljesítettünk. Az úton váltogatták egymást a kellemes hullámvasútszerű földutak a rossz betonutak és nagytempójú országúti szakaszok. Volt egy pont ahol a szervezők elírták a koordinátát, és sajnos volt egy ahol mi is, így tettünk egy szép nagy kitérőt a tanyák között. Az eddigi feladatokhoz képest újdonságot jelentett, hogy be kellett menni városközpontokba, ahol koordináta híján a helyiektől kellett megtudni a céltárgy hollétét. A másik újdonság a "mikro" jelölésű feladat volt ahol golyóstollal írtak fel valamit egy korlátra vagy táblára hosszas szemmeresztgetős kutatásra kényszerítve a csapatokat.

Volt egy trükkös kérdés: Hány lapátja van a szélkeréknek?

Így hogy állnak a lapátok persze könnyű...

Este egy kukoricaföld szélén táboroztunk és tábortűz mellett hallgathattuk két szépségkirálynő izgalmas interjúját a vezetés közbeni sminkelés fortélyairól.

Reggel megint korán keltünk iszonyú hideg reggelre.

Az aznapi indulás sorrendjét az előző nap eredménye határozta meg így nagyon meglepődtünk hogy a kb 40 csapatból mi 31.-ként rajtolhatunk. Kicsit frusztráltan indult tehát a nap, de hamar megvigasztalódtunk mert nagyon kellemes homokos terepen száguldozhattunk.

A mai feladatsor jóval nehezebben volt teljesíthető időben mint az előző napi, ezt később a GPS log is igazolta (355km 12 óra - 219km 5 óra). A feladatok viszont szerencsére könnyebbek voltak, pl a fákon elrejtett fatáblák általában az autóból látszottak. Megint színesítette a feladatokat egy városközpont látogatás koordináta nélkül, most Szegeden kellett a Tiszavirágzás nevű szobrot megtalálni, ami sok (félre)tájékoztatás után sikerült is. Sajnos volt néhány beugratós feladat aminek bedőltünk, és megint volt egy elgépelt koordináta, de így is időn belül közel maximális pontszámmal abszolváltuk a távot. A befutó a makói Hagymafesztiválon volt ami egy kirakodóvásár. A hátsó parkolóban gyűlt össze a helyiek által nemes egyszerűséggel "dzsipes idióták"-nak titulált mezőny, és mindenki megnézhette a sáros gépeket. Aztán volt playbackes éneklés meg eredményhirdetés. Mi meg sikeresen kiderítettük, hogy az első nap a feladatlap javításakor nem vettek észre pár megoldásunkat amit máshova írtunk így ezeket is beszámítva máris az előkelő 7. helyre ugrottunk a végső ranglistán. Nagyon szoros volt a verseny, ha pár bosszantó beugrást nem követünk el akár még jobb helyezést is elérhettünk volna, de hát lesz még rá alkalom.

A laptoptartó jól vizsgázott, a CB antenna kevésbé mert egy durvább bozótmenet után elhagytuk. Sajnos az ajtó is egy kicsit megsínylette az utat, de még menthető.

 A sikeres verseny hatására eldöntöttük, hogy fiúbandát alakítunk, az első album borítónk el is készült, szerintem tuti siker.

Aki kíváncsi a pontos útvonalunkra, az itt megnézheti: (türelem, lassan jön be)

Első nap Második nap

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: előzetes beszámoló szerelés csapatás


A bejegyzés trackback címe:

https://desertdonkey.blog.hu/api/trackback/id/tr64666530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása